Ook geslaagde examens in de corona periode!


Uitreiking dangraden na succesvol examen!


Reis Korea 2020


Seminar Urk

Op zaterdag 24 augustus  zijn wij met 3 zwarte banders, René de Bonte, Margreet Ouwens en Jeroen Maliepaard, op uitnodiging van Klaas Barends van hapkidovereniging Chongmukwan, naar Urk gegaan om een les Jin Mu Kwan hapkido te geven. Het seminar was alleen toegankelijk voor zwarte banders. Het was de eerste keer dat zo'n dag werd georganiseerd.  De opkomst was desalniettemin groot. Er deden ca. 30 zwarte banders mee met de verschillende seminars. De zwarte banders waren afkomstig van ca. 4 verschillende verenigingen / stijlen. De dag begon om 11.00 uur met een hapkiyusul seminar. Na de lunch was het de beurt aan Klaas om een hapkido seminar te geven. Wij mochten de dag afsluiten. De seminars duurden 1,5 uur  waarin ver-schillende technieken werden getraind. Het was een dag met positieve energie en een goede mindset. We hebben veel gezien en geleerd en veel laten zien. Ook hebben wij een hoop nieuwe, leuke mensen ontmoet! Margreet en René hartelijk dank voor het assisteren vandaag!

Klik hier voor meer foto's!


Hapkido demonstratie bij Duik! In Stad

Afgelopen zaterdag 13 juli hebben wij een demonstratie Jin Mu hapkido gegeven bij het evenement Duik! In Stad te Stad aan het Haringvliet. De demonstratie duurde van 14.00 tot 15.00 uur. Met 5 studenten, John, Ruud, Loes, Margreet en Jordy, hebben wij een leuke, technische demonstratie gegeven. 

Na een hele korte warming up hebben wij in het uurtje dat wij konden besteden ons toegespitst op het hosinsul (zelfverdediging) en de poemsae (loopvorm). De hosinsul bestond uit een technieken m.b.t. o.a. verdediging op een aanval vastpakken kleding, met een stoot/ hoek, 2 handen van achteren vastpakken.

Gelukkig konden wij een hoop toeschouwers aan ons binden. Enkele toeschouwers zijn ook de mat op gegaan om met ons een of meerdere grepen mee te doen.

Dank gaat, behalve naar de deelnemers, ook uit naar Rinaldo en Michael Osterwalder die ons hebben geholpen met het opbouwen en opruimen van de spullen.


Examen hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland


Afgelopen zaterdag, 25-05-2019 heeft bij TotalBody Health centre het examen van hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland plaatsgevonden. Onder grote belangstelling van ouders, broers, zussen, vrienden en verdere belangstellenden hebben de examenkandidaten hun examen afgelegd.
Tijdens het examen zijn alle onderdelen de revue gepasseerd. Na een warming up moesten de kandidaten een fysieke test afleggen met o.a. push ups, buikspieroefeningen (o.a. sit ups) en hardheidsoefeningen (o.a. sticking hands). Vervolgens moesten de studenten een aantal stoot- en trapoefeningen laten zien. Het zijn voornamelijk lage trappen die werden gedemonstreerd.
Na een korte drinkpauze kon verder worden gegaan met het volgende onderdeel, het valbreken. Hierbij werden enkele basisoefeningen van de studenten gevraagd te doen.  Ook dit onderdeel werd door iedereen uitstekend uitgevoerd.
Daarna moesten de studenten hun technieken (hosinsul) laten zien.  De technieken zijn per slip en band vastgelegd.  Zo is het voor iedereen duidelijk waar hij of zij aan toe is.  Geen van de studenten heeft vandaag last van examenstress gehad, getuige het hoge niveau van de uitgevoerde technieken. Tussen de kihaps (brul) waren er regelmatig enkele au’s en aaaahhs te horen.
Het examen werd afgesloten met een poemsae. Een poemsae is een loopvorm waarin alles  (stoten, trappen, technieken) in voorkomt en dus heel leuk om te doen is.
Onder luid applaus van het publiek mochten wij de studenten feliciteren en de daarbij behorende slips en banden +officiële Koreaanse diploma’s overhandigen.  Geslaagd voor de groene band zijn: Ruud Beeke en Loes Maliepaard. Voor de witte band met zwarte slip zijn geslaagd: Jasper Griffioen, Amram Boaz Brandwijk, Mark van der Wende, Sander van der Wende en Jan van der Wende. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd.
Ook geinteresseerd in het Jin Mu Kwan hapkido van Grootmeester Lim Chae Kwan? Kijk dan op www.hapkidototalbody.nl voor meer informatie.

Klik hier voor meer foto's!


Uitwisseling Hapkido

Voor de tweede keer zijn wij, Floris Tanis, Jordy van Gils, Mat Kneepkens, Margreet Ouwens, Jeroen Maliepaard en Barry Kieboom, van Jinmu Kwan Nederland, te gast geweest bij de sportschool van Hans Tuinder in de Beverwaard te Rotterdam. Barry kent Hans al heel lang van de Kyukushinkai karate en Jiu Jitsu, Japans Hapkido zal ik maar zeggen. Na een korte warming up gingen wij lekker aan de slag met enkele effectieve karate technieken onder leiding van Hans, die nog steeds zijn humor niet kwijt is. Opmerkingen van: " dat gaat ie (de tegenstander) niet leuk vinden" of " oh krijgt ie hoofdpijn van" hoorde je regelmatig door de dojo galmen. Jiu Jitsu stond in het teken van verdediging op mes aanvallen, "afstand houden, denk aan het mes, denk aan het mes" was zijn advies. En oh ja, er mocht ook gelachen worden, daarin lijken zij ook op ons. Respect, werkende technieken en een ontspannen familiaire club in de Beverwaard, allemaal met een integere achtergrond.. Afgesproken is dat zij binnenkort bij Total Body komen trainen. Wij kijken er al naar uit!

 


Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland geeft clinic op de CSG Prins Maurits

Afgelopen vrijdag 22 februari hebben Barry Kieboom, Wim Midelkoop, Floris Tanis en Jeroen Maliepaard van hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland clinics hapkido gegeven aan verschillende klassen van de CSG Prins Maurits. De leerlingen zaten in klassen variërend van de 1e klas Pro tot en met de derdejaars VWO leerlingen en alles wat daartussen zit.  Het doel was om en de leerlingen kennis te laten maken met de stijl van Jin Mu Kwan en te laten zien dat je weinig kracht nodig hebt om de technieken uit te voeren.

Als inleiding werd er een hele korte warming up gegeven, zodat de technieken niet op de koude gewrichten werden uitgevoerd. Vervolgens oefende de leerlingen de verschillende technieken.

Centraal stond een polstechniek welke men op verschillende situaties, bijvoorbeeld als men wordt aangevallen met een stoot, of als men wordt vastgepakt bij de kleding, kan toepassen.

 

Vervolgens werd er nog even stilgestaan bij het gebruik van drukpunten. De leerlingen ondervonden dat de drukpunten best wel zeer deden, maar wel heel erg helpen om een techniek nog makkelijker uit te voeren. En het was , gezien de glimlach op de gezichten van degene die het uitvoerden, ook nog eens erg leuk om te doen.

 

Ook werd 1 van de basisprincipes van het Jin Mu Kwan hapkido behandeld, namelijk de cirkelbeweging. Elke techniek die je uitvoert heeft een cirkelbeweging. Of het een halve cirkel, een kwart of een hele cirkel is, maakt niet uit. De cirkelbeweging is altijd aanwezig.

 

Een veelgehoorde geluid bij de leerlingen was: “oh, ik wist niet dat het zo makkelijk de tegenstander kan overmeesteren”, of “dat is wel erg effectief” en het gaat zo makkelijk!”

Zodra we dat van de leerlingen hoorden, wisten we  dat het doel bereikt was. We kunnen dan ook spreken van een geslaagde clinic.   

 

Wij willen hierbij de leerlingen en de docenten Lichamelijke Opvoeding van de CSG Prins Maurits hartelijk danken voor deze leuke, energieke dag!

 

Zijn jullie geïnteresseerd geraakt in het Jin Mu Kwan hapkido? Kom eens langs om een les mee te doen! Wij geven les op de sportschool TotalBody Healthcenter te Stad aan het Haringvliet.

Kijk voor de lestijden op de website www.hapkidototalbody.nl of neem telefonisch contact op met hoofdtrainer Jeroen Maliepaard: 0650204183.

 


Hakidovereniging Jinmu Kwan Nederland in Korea!

Van 14 tot en met 25 november jl. zijn vier leden van hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland, Margreet Ouwens, Wim Middelkoop, Barry Kieboom en Jeroen Maliepaard, naar Zuid-Korea gereisd om daar te trainen onder Jin Mu Kwan Grootmeester Lim Chae Kwan.  Voor Margreet en Wim was dit het eerste bezoek aan het land Zuid- Korea. Voor Barry en Jeroen was het respectievelijk de 2e en 3e keer dat Korea werd bezocht. 

Er werd twee keer twee uur per dag getraind. De trainingen waren hard en technisch. De technieken welke zijn aangeleerd, zijn van een technisch hoog niveau. Deze technieken kunnen door zowel vrouwen als mannen kunnen worden uitgevoerd daar er heel weinig kracht bij komt kijken. Nu is het zaak de technieken in te trainen en over te brengen aan de overige leden.

Aan het einde van de week werd een test afgelegd waarbij werd gekeken of de stof door iedereen voldoende werd opgenomen. Iedereen is voor deze test geslaagd! Tevens werd Wim door Grootmeester Lim voor zijn blauwe band geëxamineerd. Hij is voor deze test glansrijk geslaagd.

Naast de trainingen hebben wij ook tijd gehad om meer van de stad Daegu te zien. Wij zijn door de Grootmeester en zijn vrouw op sleeptouw genomen en hebben zo hele mooie plekken van en in de stad kunnen bezichtigen. Zo zijn wij naar een museum over de Koreaanse Oorlog geweest en hebben wij deelgenomen aan activiteiten in het Safety Theme Park van Daegu.

Op zaterdag 24 november hebben wij met Grootmeester Lim respect betuigd bij het graf van degene die met hapkido is begonnen, Founder Choi Yong Sul. Dat was heel erg indrukwekkend.

Uit Korea hebben wij enkele membershipcards, welke de leden ontvangen bij het lidmaatschap bij Jin Mu Kwan, en het blauwe band diploma van Adriaan van Driel meegenomen. Hij heeft, vlak voordat wij naar Korea gingen, het blauwe band examen met goed gevolg afgelegd. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor meer foto's!


Afgelopen zaterdag 3 november 2018 heeft Jinmu Kwan Nederland zijn 1 jarig jubileum gevierd. 

STAD AAN ’T HARINGVLIET – Met een dreun landt het lichaam op de mat. Een seconde later zit er al iemand op die hem vakkundig in bedwang houdt, intussen een luide kreet slakend. De liggende persoon op de mat kan geen kant meer op. Grijnzend wordt er een hand uitgestoken en even later staan beide gezellig weer naast elkaar en complimenteren elkaar uitgebreid.

 

Tekst en foto: Erwin Guijt

Zo gaat dat er aan toe bij Jinmu Kwan Nederland, de vechtsportvereniging die in het TotalBody Health centre gevestigd zit. De vereniging viert vandaag haar eerste verjaardag. En hoe kan dat beter gevierd worden dan met eerst anderhalf uur oefenen voordat de taart wordt aangesneden? De in zwarte pakken gehulde figuren zetten er dan ook nog een laatste tandje bij. Daar doorheen loopt Jeroen Maliepaard, gehuld in wit pak, die hier en daar vakkundige adviezen uitdeelt. Samen met nog drie anderen, Rene de Bonte, Peter Braber en Barry Kieboom, richtte hij een jaar geleden de club op.

En dat loopt als een trein. “Over anderhalve week gaan we voor twaalf dagen naar Korea om te trainen’’, glimt Jeroen als hij even zit. “Daar worden we twee keer twee uur per dag getraind door Grootmeester Lim Chae Kwan. De overige tijd oefenen we zelf en snuiven we cultuur in Korea. Voor twee mensen is dit de eerste keer dat ze meegaan. Voor Jeroen zelf is het de derde keer. “Je moet ook wel goed getraind zijn om naar de Grootmeester te gaan. Anders kun je het niveau echt niet aan.’’

Gebarbecued

“Het mooie van deze tak van sport is dat het heel compleet is. Alles zit erin: trappen, stoten, klemmen, valbreken etc. etc. Je leert hier ook veel technieken om de kracht van je tegenstander te gebruiken tégen hem of haar. Het mooie is dat iedereen het kan en dat alles hier door elkaar loopt. De oudste is nu rond de 65, de jongste 13. Die leden zijn afkomstig van heel het eiland. In totaal bestaat de vereniging nu uit 26 leden.’’ Maliepaard biecht op: “Dit had ik in het begin niet durven dromen toen we dit allemaal opstartten.’’

De succesformule is volgens hem is de sfeer. “Natuurlijk zijn de technieken gevaarlijk, en wanneer je deze uitvoert moet je voorzichtig en gefocust zijn. Maar tussendoor is er ook ruimte voor gezelligheid en grappen.’’ Dat is ook te merken als je even rondloopt. De groep heeft een sterke binding met elkaar, blijkt uit de interactie. “We zijn bijvoorbeeld met elkaar wezen eten in een Koreaans restaurant en na afloop van de examens hebben we met elkaar gebarbecued.’’

Sportbeest

Margreet Ouwens  geeft zelf spinningles op de sportschool en is nu enthousiast beoefenaar van de sport. Voor haar begon het allemaal met een cursus zelfverdediging voor vrouwen in 2012. Inmiddels heeft ze de zwarte band. “Ik vind het zo bijzonder dat je hiervoor niet sterk hoeft te zijn. Met kennis van gewrichten kun je mensen al vrij eenvoudig onder controle krijgen.’’ Hoewel daar natuurlijk wel voor geoefend moet worden. “Aan het begin rommel je nog een beetje aan, na verloop van tijd merk je echt dat het beter gaat.’’ Daarom gaat ze ook iedere week drie keer naar de les. Grinnikend: “Ik ben echt een sportbeest en zie het als een uitlaatklep.’’

Voor Floris Tanis (20) begon het allemaal toen hij een berichtje in de krant zag staan. Hij volgde een proefles om te kijken of het wat voor hem was. Het beviel meteen, mede door de gezellige sfeer. Omdat hij merkte dat de sport zijn interesse had, ging hij vast meedoen. “Voor mijn werk in de beveiliging is het een pré als je verschillende grepen en technieken kent. Maar ik heb het gelukkig nog nooit hoeven te gebruiken in het dagelijks leven.’’ Wel gaat hij als hij even kan naar de lessen. “De groepssfeer is heel gezellig.’’ En hij heeft een duidelijk doel voor ogen: de zwarte band.

Stootkussens

Beide zijn in ieder geval erg tevreden over Jinmu Kwan Nederland. En als zij tevreden zijn, is Maliepaard ook tevreden. Hij heeft nog genoeg plannen: “In de toekomst gaan we mogelijk op de scholen lesgeven. Daarnaast willen we demonstraties gaan geven bij evenementen. Ook zou het mooi zijn als we nieuwe materialen, als bijvoorbeeld messen, kunnen kopen.’’ Maliepaard wil hierbij JOES Coaching bedanken voor de donatie van twee stootkussens. En tot slot is hij natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe leden: “Kom zeker vrijblijvend eens lekker mee doen!’’ Kijk voor de lestijden op de website www.hapkidototalbody.nl.

Klik hier voor meer foto's.


 

Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland staat in de krant het Eilandennieuws!